KING aanwezig op Kennisdag Architectuur V_ICT_OR

24 januari 2017

Op woensdag 8 februari organiseert V_ICT_OR, de Vlaamse variant van KING, een Kennisdag Architectuur in Antwerpen. Tijdens deze dag verzorgen Jeffrey Gortmaker, Peter Klaver en Theo Peters van KING workshops over onder andere GEMMA, de GIBIT en de softwarecatalogus.

Tijdens de kennisdag komen architectuurprincipes, de bedrijfsfuncties binnen de gemeente, de bedrijfsobjecten en de verbinding tussen bedrijfsfuncties en objecten aan bod. Daarnaast is er aandacht voor de doorvertaling in een referentiearchitectuur met referentiecomponenten en de daaraan gekoppelde generieke en specifieke applicatiefuncties, en uiteindelijk de functionele behoeften van onderdelen. ook wordt stilgestaan bij de technische architectuur van gemeenten, waaronder netwerken, opslag, encetera.

Deze dag is interessant voor iedereen die bezig is met de ordening van de informatievoorziening in hun bestuur, van secretaris tot en met IT beheerder. Ook collega's van Nederlandse gemeenten zijn welkom.

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op de website van V_ICT_OR.

Congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren

Op 5 april vond in Utrecht het Congres DA2020 - Samen Organiseren plaats. Lees hierover een impressie.