U bent hier

Jonge Ambtenarendag

Datum30 maart 2017
Begin9:00
Einde18:00
LocatieBreda

Sinds 2007 organiseert Stichting Jonge Ambtenaren ieder voorjaar een inspirerende dag voor jonge ambtenaren uit heel Nederland. Hierbij zijn ambtenaren - jong van geest of leeftijd - van alle overheidsinstanties aanwezig. De JAD biedt haar doelgroep de mogelijkheid aan om zichzelf uit te dagen, kennis te vergaren, ontwikkelingsvraagstukken te bespreken en haar netwerk te vergroten. Dit evenement is bovendien de ontmoetingsplek voor jonge ambtenaren.

Thema 2017

De jonge ambtenaar vormt de toekomst bij de overheid. In die toekomst worden we geconfronteerd met een veranderende maatschappij. Wat betekenen die veranderingen voor de invulling van het openbaar bestuur? Aan ons de uitdaging/opgave om als collectief na te denken over de toekomst. De Jonge Ambtenarendag (JAD) op donderdag 30 maart in Breda staat daarom in het teken van toekomstscenario’s. Hierbij gaan we uit van vier grote trends die het werk van de (jonge) ambtenaar gaan beïnvloeden. Durf te kijken met andere ogen! 

Workshop KING

Tijdens de JAD verzorgt KING een workshop. Tijdens de workshop gaan bezoekers aan de hand van de MOOC 'Dienstverlening in de informatiemaatschappij' het gesprek aan over wat werken in de informatiesamenleving voor jonge ambtenaren betekent? Hoe ziet de toekomst er volgens hen uit? En wat betekent dat voor het nu?

MOOC

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) zet vanaf maart de MOOC Dienstverlening in de informatiemaatschappij in om bestuurders en topmanagers van gemeenten hiervan bewust te maken. In de MOOC staan vijf inzichten centraal met vragen als ‘Wat zijn de vragen die inwoners hebben?’ en ‘Hoe ziet de informatiesamenleving er in 2025 uit?’ Onder andere Bert Mulder (directeur eSociety Instituut), Larissa Zegveld (directeur KING) en Nanette van Ameijde (gemeentesecretaris Molenwaard) delen hun inzichten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma en aanmelden op jongeambtenarendag.nl

Congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren

De Digitale Agenda 2020 vraagt van gemeenten een heldere toekomstvisie en een concreet stappenplan daar naar toe. 

Op 5 april 2017 organiseert VNG/KING het Congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren.