Congres Overheid 360: Slimme ICT voor maatschappelijke opgaven

Begin9:00
Einde18:00
LocatieSupernova en Kinepolis, Utrecht

De complexiteit van informatievoorziening neemt toe, de rijksoverheid decentraliseert en centraliseert tegelijkertijd en grote gemeenten verstedelijken. Oftewel, de taken van gemeenten veranderen continu. Dat roept maatschappelijke vragen op. Wat heb je als overheidsorganisatie nodig om deze maatschappelijke opgaven aan te gaan? Wat betekent dit voor je organisatie, dienstverlening en de manier waarop je samenwerkt in de keten? Welke rol speelt ICT hierin? En hoe zorg je voor een stabiele informatievoorziening in deze continu veranderende omgeving?

Thema

Deze editie van Overheid 360° staat in het teken van de slimme ICT voor maatschappelijke opgaven. De overheid staat voor vraagstukken op het gebied van leefbaarheid, veiligheid, bereikbaarheid en gezondheid. Om goed met deze vraagstukken om te gaan zijn vaak aanpassingen in de organisatie, samenwerkingen met stakeholders en vergaande inzet van data- en informatietechnologie nodig. Maar hoe zorg je voor een stabiele informatievoorziening in deze continu veranderende omgeving? Hoe creëer je een heldere toekomstvisie op informatiemanagement? En wat betekent dat voor je organisatie, dienstverlening en samenwerking met stakeholders?

Programma

Het programma van Overheid 360° helpt je op weg door praktische sessies gericht op de drie grootste uitdagingen die gepaard gaan met de maatschappelijke opgaven:

• Nieuwe samenwerkingen
  • Technologische ontwikkelingen
  • Organisatieverandering

Voor wie?

Medewerkers van gemeenten, overheden en publieke organisaties. Het congres is bedoeld voor de gehele organisatie.

Meer informatie

Voor medewerkers van gemeenten, overheden en publieke organisaties is deelname kosteloos. Kijk voor meer informatie en aanmelden op overheid360.nl. KING is medeorganisator.

Congres Digitale Agenda 2020 - Samen Organiseren

Op 5 april vond in Utrecht het Congres DA2020 - Samen Organiseren plaats. Lees hierover een impressie.